kostabednik

Zdrava hrana

kostabednik | 22 Oktobar, 2015 22:38

 

 

 

Primena govana u ljudskoj ishrani

 

Ovde ću skrenuti pažnju na sveprisutnu upotrebu govana u različite namene. Prevashodno ću se osvrnuti na sve veću potrebu prehrambene industrije za osnovnim izvorom zamenskog materijala. Govno se pokazalo kao savršeni medij.

Nakon što se iz govana izvuku gasovi, za proizvodnju goriva, ostaju tri separata koji se koriste za ishranu ljudi.

 Prvi je govnjivi ocedak koji je primenu našao u industriji osvežavajućih i energetskih napitaka. Svojom egzotično-kiselom aromom savršeno smanjuje primenu veštačkih.

 Drugi separat je govnov temeljac koji je primenu našao u konditorskoj industriji gde uspešno zamenjuje mleveno koštunjavo voće.

 Treći separat je govno-protein koji se koristi u mesnoj industriji pri proizvodnji viršli, pašteta i salama.

Usled ovolike primenljivosti govana za ishranu ljudi otvara se novo tržište govana i govnjivih separata. Trenutno se osvajaju tržišta govana u podnebljima gde je priroda izdašna i nezagađena. Govna iz takvih podneblja daju najkvalitetnije separate koji su razumljivo najskuplji. Potreba za zdravim organskim govnima samim tim opravdava cenu ovih govana.

Zabrinjava činjenica da neki domaći proizvođači u proizvodnji koriste svinjska govna, pravdajući se time što su svinjska govna po načinu postanka, kao i sama svinjska anatomija, slične ljudskim. Ovo otvara vrata za široku javnu raspravu na temu   primene govana u ljudskoj ishrani.

U  zdravlje!!!

 

 

Komentari

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb